تلاش ایفیک برای خروج شرکت های دانش بنیان از پیله فعالیت داخلی و درخشش در اقتصاد بین الملل

۲۵ آذر ۱۴۰۳
تلاش ایفیک برای خروج شرکت های دانش بنیان از پیله فعالیت داخلی و درخشش در اقتصاد بین الملل
دکترکیانی زاده مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری های خارجی ایران گفت : در فضای بین المللی نیازمند یک گشایش و حرکت به سمت جلو هستیم ؛ ایفیک به منظور استفاده از ظرفیت صندوق های ثروت ملی کشور ها برای بین المللی کردن شرکتهای دانش بنیان ایران تلاش خود را آغاز کرده است.

به گزارش روابط عمومی شرکت سرمایه گذاری های خارجی ایران ؛ دکترکیانی زاده عصر شنبه در کارگاه آموزشی " تبادل مالی بین المللی با متدولوژی های نوین" گفت: برای خروج شرکت های دانش بنیان از پیله ملی و حرکت آنها به سمت جهانی شدن ، دیپلماسی اقتصادی ما باید پیشانی کار باشد.

مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری های خارجی ایران با تاکید بر ضرورت استفاده از ظرفیت سرمایه گذاران بین المللی ، افزود: برای تحقق این مهم استارت کار از سوی ایفیک زده شده است وبا مذاکره با مسئولان صندوق های ملی کشورهایی که با حفظ یک سری از چارچوب ها، تمایل به سرمایه گذاری در ایران دارند ، تلاش می کنیم از ظرفیت صندوق های ثروت  ملی کشور های مختلف استفاده کنیم.

کیانی زاده در باره چرایی حضور ایفیک در نمایشگاه ایران ساخت گفت: حوزه مورد علاقه سرمایه گذاران خارجی حوزه دانش بنیان با ارزش افزوده بالاست و بر همین اساس یا با مشارکت شرکت های خارجی یا با سرمایه گذاری که ایفیک انجام خواهد داد، بعد از نمایشگاه امیدواریم شاهد حضور شرکت های دانش بنیانی که محصولات قابل اعتمادی دارند و توانسته اند نیازهای داخل کشور را تامین کنند، در ایفیک باشیم.

مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری های خارجی ایران با اشاره به توان صادراتی کشورمان از 27 میلیارد دلار کنونی به حدود 100 میلیارد دلار گفت: با بررسی هایی که انجام دادیم دریافتیم که  توانمندی ایران برای صادرات خیلی بالاست و می توانیم راحت به 100 میلیارد دلار ارزش صادرات برسیم و این مبالغه نیست اما گیر کار ما همین نقل و انتقالات پول ، همین موضوع پنل آموزشی امروز است .

کیانی زاده گفت: شرکت های صادراتی ما امکان نقل و انتقال ندارند و عملا از صادرات باز می مانند ویا اگر هم منتقل کنند هزینه ها بالا میرود و قابلیت رقابت با سایر کشور ها را از دست می دهند. اگر ما بتوانیم زیر ساخت تهاتری یا اتاق پایا پای را شکل بدهیم  با استفاده از تکنولوژی های نوین و رمز ارزها و بحث دفاتر کلی که میتواند شکل بگیرد بدون انکه پولی جا به جا بشود،  میتوانیم تراز تجاری مان را با بقیه کشور ها همسایه و همسو گسترش بدهیم  و نقل و انتقال پول را راحت کنیم و واردکننده ایرانی پول را به جای آنکه بفرستد و صادر کننده خارجی بگیرد همین جا به صادرکننده ایرانی بدهد آنطرف هم صادر کننده مثلا پاکستانی پولش را به وارد کننده بدهد و برای این کار استفاده از فناوری نوین میتواند خیلی به ما کمک کند.

وی افزود:  ما به دنبال استفاده از این ظرفیت هستیم و از شرکتهای دانش بنیان و متخصص و اساتید اهل فن استمداد می طلبیم به ما در انجام این کار کمک کنند. راه سخت و پرفراز و نشیبی است اما ایفیک میخواهد این راه را برود.

مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری های خارجی ایران در بخش پایانی سخنانش گفت: با توجه به فضای آموزشی این کارگاه بد نیست به کتاب توماس فریدمن روزنامه نگار معروف آمریکایی به نام "جهان مسطح است" نیز اشاره کنم که در آن نویسنده بر استفاده از ظرفیت نخبه های کشورهای چین و هند برای تولید کالا در این کشور ها با حدود یک پنجم قیمت تمام شده، تاکید دارد.

کیانی زاده در ادامه این مبحث افزود: الان استفاده از نیروی نخبه ما برای شرکت های اروپایی ، آمریکایی و اماراتی به صرفه شده و اگر ما بتوانیم این مهاجرتی که از نیروی نخبه تا شرکت نخبه شکل گرفته را برعکس کنیم و به ظرفیت این نیروی توانمند در ایران بها بدهیم ، درآمد ارزی برای نخبگان خودمان ایجاد خواهیم کرد . این اقدام نیازمند یک سازماندهی است و ایفیک آماده است در این حوزه هم سرمایه گذاری کند  تا هم از خروج نخبگان جلوگیری کنیم و هم درآمدی در داخل کشور برای آنها ایجاد کنیم.

گفتنی است : کتاب «جهان مسطح است: تاریخچه مختصری از قرن بیست و یکم»، نام کتابی پر فروش از توماس ال. فریدمن است که در آن به تجزیه و تحلیل جهانی سازی در قرن بیست و یکم می‌پردازد. عنوان کتاب، استعاره‌ای است از دیدن جهان به عنوان یک زمین بازی که تمام شرکت‌کنندگان در این بازی، فرصت برابری دارند. عنوان کتاب همچنین اشاره به تغییر جهت ضروری کشورها، شرکت‌ها و افراد دارد برای اینکه بتوانند در بازارهای جهانی - که در آن تقسیمات جغرافیایی و تاریخی به نحو روزافزونی در حال محو شدن هستند - مزیت رقابتی خود را حفظ کنند. مقصود فریدمن از «مسطح بودن» متصل بودن به مفهوم کاهش موانع تجاری و سیاسی، در پرتو پیشرفت‌های تصاعدی فناورانه در حوزه دیجیتال است که تجارت یا تقریباً انجام همه امور را به صورت آنی برای میلیاردها نفر در سراسر کره زمین ممکن ساخته است." موضوعی که سخنرانان دومین کارگاه آموزشی ایفیک در نمایشگاه ایران ساخت نیز بر آن تاکید داشتند.

 

 

امتیاز را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید